Imatge de l'audiovisual Daus


Pere Planells Escultures virtuals. Presentacions electròniques 2004.           


Sapientis est ordinare

Catàlegs i intervencions d'art concret

Un catàleg és la descripció ordenada, o no, d'un conjunt de número determinat d'elements (tancat) o, d'un conjunt de número indeterminat d'elements (obert).
La pregunta més difícil de contestar per a mi és, potser, el perquè dels catàlegs. Quan vaig tornar a prendre el camí de la creació tenia el sentiment i el desig de voler trobar processos essencials, aquesta és una qüestió que ha esdevingut obsessiva. El coneixement i el desenvolupament de les formes és important però, volia posar-me a prova. Em vaig crear unes condicions a l'hora de desenvolupar formes, no volia navegar sense rumb, ja ho he fet altres vegades, massa vegades. Ara volia marcar-me una fita, i la millor manera, era crear unes condicions o normatives que determinessin la personalitat d'un conjunt formal tancat. Un conjunt formal obert es la porta d'entrada a la navegació sense rumb, una situació, per cert, a la que cal seguir acostumant-se. Aquestes condicions i normatives, doncs, em van permetre crear els primers catàlegs, perfectament objectius en el seu desenvolupament i sorprenents en el seu resultat. Una vegada establert un catàleg, cada un dels seus elements formals em permetien per combinatòria, aleatòria o no, fer propostes formals dirigides a la comunicació i a la intervenció en l'entorn.

Recentment, he tornat sobre els catàlegs projectats a Planoles, els he revisitat per trobar nous continguts i per resituar-los...
Perquè aquest nom de la ciutat brasilera de Portoalegre com a títol del catàleg? A més del fòrum, tot reconeixent la seva vitalitat, Portoalegre ressona una sensualitat creuada de la vitalitat d'Àfrica amb la melangiosa vibració del fado, salobres de l'aventura!

Pere Planells


     

 

L'AUTOR US PRESENTA LA SÈRIE ESCULTÒRICA DAUS.